De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Door middel van onze veiligheids- en hygiënemaatregelen en die van het RIVM, zorgen wij ervoor dat je je zo fijn en prettig mogelijk door het museum kunt bewegen.

We raden je aan om van tevoren online een ticket en tijdslot te kopen. Het is inmiddels ook weer mogelijk een ticket te kopen bij de kassa als er voor dat tijdslot nog tickets beschikbaar zijn. 

Neem voordat je naar het museum komt de verdere maatregelen die we hebben genomen goed door en lees ook wat wij van jou verwachten. Zo werken we samen aan een plezierige bezoekerservaring. Alvast bedankt en welkom terug!

Kun je ons nog niet bezoeken? Wij blijven een online programma bieden – kijk op onze Stedelijk at Home-pagina voor online rondleidingen, workshops, mini-documentaires en meer.

Het museumprotocol van het Stedelijk dat tijdelijk geldt als aanvulling op de bezoekersvoorwaarden. Je vindt onze richtlijnen op onze website en op verschillende plekken in het museum. Het museumprotocol luidt als volgt;

Het 1,5m museum-protocol: wat doen wij om jouw bezoek zo prettig en veilig mogelijk te maken?

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

 • Wij mogen maximaal 500 bezoekers tegelijkertijd toelaten, maar om onze bezoekers extra rust en ruimte te bieden, laten we per tijdslot van een kwartier slechts 40 personen toe. We raden het daarom iedereen aan voorafgaand aan je bezoek via de website een datum en tijdslot te reserveren. Dit geldt ook voor mensen met een Museumkaart en andere kortingskaarten. Indien er nog tickets voor een specifiek tijdslot beschikbaar zijn is het ook weer mogelijk een ticket en tijdslot bij de kassa te kopen. Neem je Museumkaart mee tijdens je bezoek aan het museum.
 • Kom alleen naar het museum, of samen met je huishouden. Dit is een niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij volgens de basisregistratie op hetzelfde adres woonachtig zijn. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we op dit moment geen groepsarrangementen of rondleidingen aan.
 • Om in het museum zoveel mogelijk contactmomenten te vermijden is er een onbemande garderobe (gratis maar niet onbeperkt en voor eigen risico, dus neem weinig mee) en zijn koptelefoons en dergelijke uit de tentoonstellingen verwijderd. Betalen in de museumwinkel kan alleen met pin of contactloos.
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om het bezoekers en medewerkers zo prettig en comfortabel mogelijk te maken. Bezoekers wordt verzocht gebruik te maken van de desinfecterende middelen die in het entreegebied en op centrale plekken worden aangeboden. Daarnaast hanteren we een intensiever schoonmaakprotocol.
 • Het museum beschikt over veel ruimte. Er zijn duidelijke looproutes aangegeven om de afstand tot andere bezoekers en museummedewerkers te garanderen.
 • Per museumzaal kan een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Dit staat duidelijk aangegeven en onze medewerkers zijn aanwezig om groepsvorming te helpen voorkomen.
 • Het maken van foto’s en/of video opnames in het museum is toegestaan

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

Voorafgaand aan je bezoek

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Bezoek het museum niet als jij of iemand uit je huishouden (verkoudheids-)klachten heeft. Via deze link kun je bij het RIVM zien om welke klachten het gaat. Je bent weer welkom als jij en je huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
 • Bestel je ticket en tijdslot vooraf via de website. Bij gezondheidsklachten kun je het museum niet betreden. In dat geval kun je telefonisch contact opnemen met het museum om je tijdslot te wijzigen. Kom je om een andere reden niet? Laat het ons even weten via reserveringen@stedelijk.nl. Dan kunnen we een andere bezoeker blij maken met je tijdslot.
 • Kom alleen of met je huishouden. Onder huishouden wordt verstaan: de niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij volgens de basisregistratie op hetzelfde adres woonachtig zijn.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee. Het is niet toegestaan om rugtassen en/of weekendtassen mee te nemen in het museum. We bieden geen kluisjes aan en de onbewaakte garderobe is alleen geschikt kleine bagage. Handtassen zijn wel toegestaan op zaal in het museum (max. A3 formaat).
 • Kom lopend, met de fiets of met de auto. Vermijd openbaar vervoer. 

In het museum

 • Kom op de aangegeven tijd van jouw tijdslot of maximaal 15 min voor starttijd om wachtrijen te voorkomen.
 • Houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw huishouden, voor en in het museum. Volg altijd de looproutes in het museum.
 • Raak zo min mogelijk aan en vermijd handen schudden.
 • Betaal uitsluitend met pin of contactloos.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg.
 • Volg altijd de hygiënemaatregelen op en de aanwijzingen van de medewerkers in het museum.
 • Wees lief voor elkaar en heb begrip voor de situatie.

Door het bezoeken van het Stedelijk Museum Amsterdam ga je akkoord met de aangepaste maatregelen als aanvulling op onze bezoekersvoorwaarden. De tijdelijke maatregelen en bezoekersvoowaarden kunnen tussentijds wijizigen. Deze wijzigingen zullen wij op deze pagina melden en in de (online) bezoekersvoorwaarden. Heb je nog vragen? Mail dan naar reserveringen@stedelijk.nl.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe je museumbezoek er de komende tijd uit gaat zien. Zijn er eigenlijk nog audiotours beschikbaar? Moet je ook op zaal een vaste route volgen? En hoe zit het met de toegankelijkheid als je een fysieke of visuele beperking hebt? Op onze pagina met Veelgestelde Vragen hebben we de antwoorden voor je op een rijtje gezet.