Het museum is momenteel gesloten. Zin in kunst tijdens de feestdagen? Kijk op Stedelijk at Home

Op dit moment vinden er geen rondleidingen plaats in het Stedelijk Museum in verband met de maatregelen omtrent het Corona-virus. Alle rondleidingen die al geboekt zijn 1 juni zullen worden geannuleerd. Voorlopig is het helaas niet mogelijk om nieuwe rondleidingen te boeken. Zodra dit wel weer kan, wordt het op deze pagina vermeld. 

Nam June Paik: The Future is Now

Voor wie
Iedereen, groepen (max. 15 personen per groep)
Duur
1 uur
Prijs
€90
Prijs per 15 personen (excl. toegang museum)
Tickets
Op dit moment is deze rondleiding niet te boeken. 
Beschikbaar van/tot
1 mei t/m 23 augustus 2020

De tentoonstelling Nam June Paik – The Future is Now geeft een overzicht van het werk van Nam June Paik (1932, Korea-VS, 2006), een van de meest visionaire en invloedrijke pioniers van de vroege videokunst. Zijn werk is multidisciplinair, experimenteel, innovatief en speels en van grote invloed op de generaties na hem. Paik ziet al vroeg in wat de impact van massamedia zullen zijn. Hij introduceert de term ‘elektronische snelweg’ en voorspelt daarmee de toekomst van de communicatie in het internettijdperk. Paik legt een relatie tussen kunst en technologie, tussen Oost en West, en reflecteert op de invloed die technologie heeft op de globalisering, en daarmee op ons dagelijks leven.

Boek deze groepsrondleiding en ontdek het veelzijdige en vooruitstrevende oeuvre van Nam June Paik samen met een rondleider.

Nam June Paik, TV-Buddha, 1974. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Stedelijk Museum Amsterdam.
Nam June Paik, TV-Buddha, 1974. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Stedelijk Museum Amsterdam.

Carlos Amorales  – The Factory

Voor wie?
 Iedereen, groepen
Duur
1 uur
Prijs
€90
Prijs per 15 personen (excl. toegang museum)
Tickets
Op dit moment is deze rondleiding niet te boeken.
Beschikbaar van/tot
23 november 2019 t/m 17 mei 2020

Carlos Amorales – The Factory is de eerste grote museale overzichtstentoonstelling van Carlos Amorales in Europa. De tentoonstelling geeft een beeld van het werk van een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars. Carlos Amorales – The Factory richt zich op zijn oeuvre vanaf het midden van de jaren negentig tot het meest recente werk dat de kunstenaar speciaal voor de tentoonstelling maakt. De tentoonstelling omvat veertien zalen met ruimtelijk werk, installaties, schilderingen, tekeningen, video’s, druksels, weefsels, animaties en geluidswerken die Amorales vaak combineert in grootschalige ruimtelijke installaties in een open, niet-chronologisch parcours.

Het werk van Amorales is heel divers, zowel qua media als onderwerpen die hij aansnijdt: de rollen die de kunstenaar binnen en buiten de kunstwereld kan aannemen, de ervaring vreemdeling te zijn in een onbekende cultuur, de oneindige kneedbaarheid van taal en de aan het absurdisme grenzende beeldstroom van het internet.

Boek deze groepsrondleiding en ontdek het veelzijdige oeuvre van Carlos Amorales samen met een rondleider.