Het museum is momenteel gesloten. Zin in kunst tijdens de feestdagen? Kijk op Stedelijk at Home

Boek — 30 apr 2016

Sinds 1993 heeft het New Yorkse kunstenaarscollectief Bernadette Corporation de wereld van mode, film en kunst op zijn kop gezet.

De publicatie BC Timeline geeft inzicht in BC’s eigenzinnige oeuvre, dat in het teken staat van mythevorming en verleiding. Door zich nadrukkelijk voor te doen als bedrijf kan Bernadette Corporation in wisselende samenstellingen en gedaantes actief zijn. De ‘corporation’ geldt als dekmantel en ‘het perfecte alibi om geen identiteit aan te hoeven nemen,’ aldus BC in een manifest uit 1997. Zo begon BC in het midden van de jaren 90 als DIY-modelabel. Vervolgens manifesteerden ze zich onder meer als uitgevers van een modetijdschrift, romanschrijvers en filmmakers. Op humoristische wijze stelt BC de oppervlakkigheid van deze industrieën ter discussie.

BC Timeline biedt een verrassend overzicht van al hun activiteiten en gedaantes. De publicatie is ontwikkeld door Bernadette Corporation in samenwerking met grafisch ontwerper Bill Hayden, ter gelegenheid van de aanwinstententoonstelling Bernadette Corporation – Multiplyplex in het Stedelijk Museum.

Vormgeving Bill Hayden, 27,3 x 40,6 cm, softcover, Engels, €7,95, ISBN 978-90-5006-196-4