Het museum is momenteel gesloten. Zin in kunst tijdens de feestdagen? Kijk op Stedelijk at Home

Boek — 11 jun 2018

Günther Förg – A Fragile Beauty is de meest uitgebreide publicatie over Förg tot nu toe en biedt een nieuw perspectief op deze buitengewone en complexe kunstenaar. 

Günther Förg (1952-2013) was een Duitse schilder, beeldhouwer en fotograaf. Förg werd gedreven door een grenzeloze hang naar vrijheid, door liefde voor experiment en liet zich inspireren door grote voorgangers en tijdgenoten. Hij verkende de grenzen tussen de verschillende beeldende disciplines die hij naast en door elkaar gebruikte en hanteerde uiteenlopende materialen zoals brons, lood, gips en spiegelend glas.

Deze zorgvuldig voorbereide en samengestelde catalogus werpt nieuw licht op Förg’s oeuvre, waarbij de vraag over de traditionele rol van een object als een drager met een onveranderlijke betekenis centraal staat. Het boek bevat bijdragen van Kirsty Bell, Lisa Le Feuvre, Liam Gillick en Matthew Witkovsky, Megan Luke, Lauren Richman, Beatrix Ruf, en Jeffrey Saletnik, en is gemaakt onder redactie van Gavin Delahunty, Senior Curator of Contemporary Art van het Dallas Museum of Art, die ook een inleidend essay bijdroeg.

Deze publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met het Dallas Museum of Art en is uitgegeven i.s.m Yale University Press.

Vormgeving door Joseph Logan en Katy Nelson, eindredactie door Martin Fox, 248 pagina’s, 26,7 x 23,5 cm, hardcover, Engels, €24,90 in de museumshop tijdens de tentoonstelling, ISBN: 9780300229226