Het museum is momenteel gesloten. Zin in kunst tijdens de feestdagen? Kijk op Stedelijk at Home

Boek — 3 dec 2018

Spirits of the Soil, Raquel van Havers eerste solotentoonstelling in het Stedelijk.

Raquel van Haver werd geboren in 1989 in Bogotá, Colombia. In 2012 studeerde zij af aan de HKU, waar ze de richting Fine Arts volgde. Van Haver is geïnteresseerd in culturele en etnische achtergronden, identiteit en normen en waarden. Haar werk is rauw en overweldigend. Van Havers luide visuele taal confronteert het hedendaagse publiek en zorgt ervoor dat de kijker tot een nieuwe empathische manier van kijken komt. Allerlei indrukken vloeien samen tot schilderijen en ruimtelijke werken die vol verhalen, beelden, realiteit en fantasie zitten.

De tentoonstelling Spirits of the Soil wordt vergezeld door een mooie publicatie, ontworpen door Vinger.nl, een creatieve studio uit de Bijlmermeer. De publicatie omvat zeven nieuwe werken en negen collages, allemaal gemaakt in 2018. Daarnaast bevat het een voorwoord van conservator Martijn van Nieuwenhuyzen en een essay van Azu Nwagbogu, oprichter van de African Artists’ Foundation en directeur/hoofdconservator van Zeitz MOCAA in Kaapstad.

Vormgeving door Vinger.nl, redactie door Raquel van Haver en Martijn van Nieuwenhuyzen, 40 pagina’s, 23 x 32 cm, softcover, Engels/Nederlands, €32,50 in de museumshop, ISBN: 9789050062046.