Het museum is momenteel gesloten. Zin in kunst tijdens de feestdagen? Kijk op Stedelijk at Home

Boek — 14 apr 2017

Social Synthetic geeft een uitgebreid overzicht van de artistieke carrière van Seth Price (1973). Zijn vernieuwingen, interesses en thema’s hebben een grote invloed op zijn eigen generatie en jongere kunstenaars, mede door zijn benadering van digitale manipulatie en culturele transformatie.

Tegenover deze ontwikkelingen paart hij zijn grote affiniteit met technologie aan scepsis.

Een belangrijk thema binnen het werk van Price is 'het zelf' dat onder technologische druk staat, en wat terug te zien is in zijn sculpturen, installaties, films, fotografie, tekeningen, schilderijen, video’s, web design, kleding, textiel, muziek, geluid en poëzie.

Naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling presenteren het Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Brandhorst in München deze eerste omvangrijke en rijk geïllustreerde monografie. Het toont zijn uiteenlopende oeuvre en bevat bijdragen van Cory Arcangel, Ed Halter, Achim Hochdörfer, Branden Joseph, John Kelsey, Michelle Kuo, Rachel Kushner, Laura Owens, Ariana Reines en Beatrix Ruf. Zoals Kushner aangeeft reflecteert Price met zijn werk “een visie die zo accuraat is dat deze fictie wordt”.

Deze uitgave is een coproductie met Buchhandlung Walther König.

Vormgeving Eric Wrenn, redactie Eric Banks en Seth Price, 394 pagina’s, 22,5 x 30,5 cm, hardcover met transparant stofomslag, Engels, €54,95 in de Museum shop en €64,- in distributie